Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

Bert Loorbach: “Rustieke campings in Groot-Brittannië? Jazeker!”

21 juni 2023 / Eropuit

Aan het woord is Bert Loorbach, uitgever van de serie reisboeken Rustiek kamperen. Binnenkort verschijnt een nieuwe gids over rustiek campings in Groot-Brittannië. Bert: “Groot-Brittannië en kamperen? Dat is toch met allemaal grote caravans naast elkaar op betonnen platen? Ondanks dit niet zo inspirerende beeld kregen wij van onze lezers vaak de vraag of er toch geen gids was over Engeland. Wij zijn er met auteur Karjanne Wierenga ons eens in gaan verdiepen en tot onze verbazing zijn ze er wel: de kleine en charmante campinkjes!”

Een berg charme

“Het lijkt alsof deze campings zich juist expres wat afzetten tegen de bovengenoemde caravanparken. Op veel terreinen is de caravan namelijk zelfs niet welkom. Wel uiteraard de buscamper! Ook zijn ze in verhouding heel basic, vaak zonder elektriciteit op de plaats en met, uiteraard keurige, composttoiletten. Daar staat een berg charme tegenover, en mocht je ooit zonder bus onderweg zijn, ook hele luxe ingerichte tenten. De plekken zijn zoals je het op die mooie Engelse series ziet, schilderachtige landschappen vol met bloemen en leuke dorpen met een fijne pub.”

Maak een roadtrip

“Ik denk dat een roadtrip met je camper langs deze campings zeker een succes gaat worden. Zeker als het weer een beetje meewerkt! De meeste terreinen vonden we in Zuid-Engeland en Wales, maar ook in Midden-Engeland, Schotland en Ierland hebben we een leuke selectie kunnen maken. Nog een tip: navigeer op de postcodes, dan kom je het dichtst bij je doel uit, de Engelse adressen zijn namelijk niet altijd even duidelijk. Ook deze gids, de 8ste in de serie, kost € 15,95 en is bij het Westfalia Campercentrum te koop. Of bestel direct in de Westfalia Campershop

ISBN 9789083226231

PS Naast GB is ook de editie Midden-en Zuidoost Europa helemaal vernieuwd en verkrijgbaar.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!