Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld

Adres
Harselaarseweg 36
3771 MB Barneveld

Tel: 0342 – 489 710
E-mail: info@westfaliacampercentrum.com

CONTACTFORMULIER

  Direct antwoord op je vraag?

  Veelgestelde vragen

  Hoe moet ik mijn camper verzekeren?
  U bent verplicht uw camper minimaal WA te verzekeren. Een WA dekking vergoedt alleen schade die u aan andere personen en andermans camper toebrengt. Daarmee zijn blikschade van andere campers en letselschade als gevolg van een ongeval te claimen op een WA verzekering.
  Wat zijn de gemiddelde kosten van een camperverzekering?
  Voor alleen een WA-verzekering bent u al snel € 700 per jaar kwijt en voor WA+ en allrisk resp. € 1.400 en € 2.400. Daarbij is het natuurlijk afhankelijk van welke eventuele aanvullende dekkingen u nog kiest. Hoe meer risico’s u verzekerd, hoe hoger de premie zal zijn.
  Wat zijn de kosten van de wegenbelasting voor een camper?
  Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto.
  Kan ik de camper voor de deur parkeren?
  Dat verschilt per gemeente. Als ook afhankelijk van lengte en hoogte. De regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente.
  Is mijn camper tijdens stalling verzekerd?
  Dat is afhankelijk via welke verzekeraar uw camper is verzekerd. Wij adviseren Aveco verzekeringen. Via Aveco is uw camper tijdens stalling verzekerd.
  Kan ik mijn dekking schorsen bij stalling?
  Nee, dit is niet mogelijk. Veel camperaars laten tijdens de wintermaanden het kenteken van de camper schorsen bij de RDW om de wegenbelasting te besparen. De verzekering kan niet tussentijds gestopt worden. Bij de berekening van uw premie houden wij reeds rekening met het seizoen gebruik van de camper. Bovendien blijft uw camper ook tijdens stalling optimaal verzekerd. Niet iedere stalling biedt namelijk voldoende dekking tegen de gevolgen van bijvoorbeeld brand. Dit betekent dat veel campereigenaren ten onrechte denken dat hun camper ook bij stalling goed verzekerd is.
  Kan ik bij jullie een Westfalia camper huren?
  Dat is helaas (nog) niet mogelijk. Indien u interesse heeft dan horen wij dit graag.
  Verkopen jullie ook kleding van Westfalia?
  Nee, niet vanuit Barneveld of via onze webshop. Maar u kunt via https://westfalia-mobiel.shop/fashion een T-shirt, trui, cap of wollen muts bestellen.
  Mag ik de camper in het buitenland stallen?
  Ja, u mag uw camper in het buitenland stallen voor een periode van maximaal 6 maanden aaneengesloten. Stalt u de camper in Nederland, dan geldt er geen beperking in de stallingsduur.

  Tips voor het stallen van uw camper
  • Tank de camper volledig af, dit voorkomt condens in de benzine/ of dieseltank.
  • Zet de camper niet op de handrem, enkel in de versnelling.
  • Ontkoppel de motoraccu, sluit deze aan op een zogenoemde druppellader.
  • Laat de boiler en schoon/vuilwatertank leeglopen. Vergeet niet de waterleidingen en kranen ook watervrij te maken.
  • Ontkoppel de gasflessen, laat deze bij voorkeur niet in de camper staan tijdens stalling.
  • Laat geen etenswaar achter in de camper.
  • Laat de deur van de koelkast op een kier staan.
  Kan ik terecht voor een APK keuring van mijn camper?
  U kunt bij ons terecht voor uw APK, u dient hiervoor een afspraak te maken. Dat kan via ons afsprakenformulier.
  Wat kost het vervangen van een tentdoek?
  Als de beschadiging in uw tentdoek echt te groot is om te (laten) repareren, blijft er niets anders over dan het hele tentdoekgedeelte te vervangen. Dat is niet echt eenvoudig. U kunt uw camper bij ons brengen, wij vervangen het tentdoel voor u vakkundig. Wij zijn immers specialist. De kosten hangen sterk af van het model, maar voor een nieuwe tentdoek inclusief montage moet je toch zeker rekenen op zo’n 550 euro.
  Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn camper?
  Ons bellen. Wij helpen met het invullen van het schadeformulier, zorgen voor vervangend vervoer en nemen alle rompslomp met de verzekering over. Maar we zorgen ook dat uw camper weer helemaal de oude wordt, met behoud van de lopende fabrieksgarantie.
  Kan ik ook terecht voor kleine schades?
  Ook voor kleine schades kunt u bij ons terecht. Denk aan steenslag, krassen in de lak, hagelschade, kleine deukjes of bumperschade. Maar ook voor interieurschades, zoals krassen op het dashboard, gaatjes in de bekleding of inbraakschade.
  Waar moet ik op letten als ik met een camper rijdt?
  Het rijden met een camper verschilt met het rijden van een personenwagen. Waar u rekening mee moet houden? Hierbij een paar ‘reminders’:

  1. Afmetingen. Lengte, hoogte en breedte. Weet wat de afmetingen zijn, zo kunt u rekening houden met lage bruggen, smalle straatjes en het uitzwenken van de achterkant van de camper.
  2. Zicht. Een camper heeft minder zicht naar achteren. Houd daar rekening mee tijdens het rijden, en kijk regelmatig in uw rechter en linker zijspiegel. Laat de medepassagier(s) mee kijken bij het wisselen van rijbaan en laat de passagier uitstappen bij bijzondere manoeuvres.
  3. Snelheid. Houdt de maximum snelheid aan, rij in een rustig tempo om boetes te voorkomen, brandstof te besparen/zuinig rijden. Maar vooral ook van de omgeving te genieten.
  4. Rijden in de bergen. Let op met klimmen en dalen. Zo ga je altijd in dezelfde versnelling naar beneden als de versnelling waar je mee naar boven bent gereden (mits de helling ongeveer even stijl is). Zo kun je de camper laten remmen op de motor. Door in een lage versnelling af te dalen zal de camper minder snel snelheid maken. Blijf vooral niet met je voet op de rem afdalen. De remmen slijten daar niet alleen heel hard van, ze raken ook oververhit en verliezen daardoor remkracht! Bij het beklimmen van een heuvel of berg is het belangrijk de motor op toeren te houden. Bij een dieselmotor probeer je de toeren ongeveer tussen 2500 en 3500 toeren te houden. Een benzine motor houd je tussen de 3500 en 4500 toeren. Zo houd de motor kracht en kan de koeling efficiënt zijn werk doen.
  Kan ik zonnepanelen op het dak (laten) monteren en met welk vermogen?
  Het is in de meeste gevallen geen probleem om een zonnepaneel te (laten) monteren op het dak van de camper. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoe groot de accu, laadregelaar en eventuele omvormer moeten worden, moet u eerst weten welke apparatuur u wilt gebruiken en hoeveel uur per dag deze wordt gebruikt. Meer weten? Vul het contactformulier in en wij helpen u met een advies en het professioneel monteren.

  Heeft u interesse in de mogelijkheden, advies of maat of wilt u de panelen professioneel laten monteren?

  Locatie

  Openingstijden

  Openingstijden showroom
  Maandag t/m vrijdag – 09:00 t/m 17:30 uur
  Zaterdag – 10:00 t/m 15:00 uur
  Zondag – Gesloten

  Openingstijden werkplaats
  Maandag t/m vrijdag – 08:00 t/m 17:00 uur
  Zaterdag – Gesloten
  Zondag – Gesloten

  Openingstijden magazijn
  Maandag t/m vrijdag – 08:00 t/m 17:00 uur
  Zaterdag – 10:00 t/m 17:00 uur
  Zondag – Gesloten

  Westfalia Campers

  Wereld van kwaliteit en design

  Wij zijn hét adres voor het kopen, huren en laten onderhouden van een Westfalia Camper. Met meer dan 20 jaar ervaring en alle campers en camperservices onder één dak. Kom langs en ervaar het zelf.

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!