Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

De waterinstallatie van uw Westfalia Camper. Check deze vooraf.

21 juni 2023 / Onderhoud tips
Waterinstallatie Westfalia camper

In uw Westfalia camper zitten twee tanks, resp. voor schoon en vuil water. Middels een pompje dat automatisch aanslaat als u het kraantje openzet, wordt er schoon water naar de kraan gepompt. Check voordat u op vakantie gaat of het kraantje nog werkt. Door vorst of lang niet gebruiken kan deze defect zijn geraakt. Maak ook vooraf de schoonwatertank open, doe er vier Steradent tabletten in (verkrijgbaar bij iedere drogist), sluit de tank, vul driekwart met water en ga een kwartiertje rijden, met veel bochten zodat het flink klotst. Zo reinigt u de tank. Daarna leegpompen, twee keer doorspoelen en vullen met schoonwater. Met een Silvertex zilverionen matje in de tank houdt u het water daarna een jaar schoon, zonder algvorming.

Ook de vuilwatertank vraagt regelmatig om reiniging. Anders gaat deze aankoeken en stinken. Ook daar kunnen vier Steradent-tabletten wonderen verrichten. Ga ook dan een kwartiertje rijden. Steradent kunt u ook gebruiken als nabehandeling. Bij een licht verontreinigde vuilwatertank is spoelen met liefst warm water voldoende.

Andere praktische watertips
Kies voor een extra lange en liefst platte waterslang. Praktisch is ook een opvouwbare emmer of een jerrycan met slang. Houd het water in de schoonwatertank zo koel mogelijk. Zet de kant waar de tank zit dus niet in de brandende zon. Kan het niet anders, gebruik dan het door ons ontwikkelde zonreflectiematje, dat u eenvoudig aan de buitenkant van de camper aanbrengt.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact met ons op.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!