Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

Inbraak en diefstal van uw camper. Hoe voorkom je het?

15 mei 2022 / Kennis & advies

Laten we beginnen met de kleine kans op inbraak of diefstal. Laat het uw kamperende leven zeker niet beheersen. Maar hou er in bepaalde situaties wel rekening mee, is ons advies. U kunt het met gezond verstand en wat slimme accessoires vaak al voorkomen. Hoe? Dat vertellen we u in dit blog. Verplaats u eens in de gedachtewereld van een inbreker: deze wil in zo kort mogelijke tijd waardevolle zaken meenemen. Daarom gaan de meeste inbraken heel snel en heeft een inbreker vooraf al beoordeeld of gezien dat er wat te halen valt. Onderstaand tips om hem te ontmoedigen. Of te volgen!

Ontwijk inbrekers
Overnachten onderweg? Doe dat niet op grote parkeerplaatsen langs de snelweg en op carpoolplaatsen. Inbrekers wachten daar vaak hun kans af. Ga ook niet tussen vrachtwagens staan. Zoek liever een camping of een andere plek, van de snelweg af. Vraag bijvoorbeeld een boer of je een nachtje op zijn erf mag staan.

Maak de dief niet
Laat geen zichtbare waardevolle spullen achter in uw camper als u deze even verlaat. Dus geen laptop en smartphone op tafel. Sommige mensen doen dat wel maar doen dan de gordijnen dicht. Geen goed idee. Inbrekers worden nieuwsgierig en vinden het prettig dat ze van buitenaf niet gezien worden. Neem kostbaarheden het liefst mee als u weggaat. Of berg ze goed op. Laat ’s avonds licht branden in de camper.

Maak inbreken en diefstal moeilijk
Maak het moeilijk om in te breken in uw camper. Sluit bij het verlaten van de camper altijd alle ramen en dakluiken. Voorzie de camper van een deugdelijk alarmsysteem, dat wordt door verzekeringsmaatschappijen vaak ook verplicht. Met een Bearlock versnellingsbakslot heeft u een goede mechanische beveiliging waarmee dieven niet snel wegkomen. Ook dit slot wordt door verzekeringsmaatschappijen vaak verplicht. En van een extra mechanisch stuurslot wordt het dievengilde evenmin vrolijk. Dat geldt ook voor gegraveerde ruiten, maar realiseer u dat het vervangen van een gegraveerd raam vrij kostbaar is.

Kluis in de camper
Een ingebouwde kluis beschermt uw waardevolle spullen en wordt door ons uit het zicht ingebouwd. Sommige klanten bewaren hun waardevolle zaken op onlogische plekken, zoals in een uitgehold brood in de koelkast, in een pak rijst of onder een matras. Onderschat echter de creativiteit van inbrekers niet. En u zult maar net een keer dat pakje rijst onbedoeld weggooien!

Achterklep op een kier
Wilt u veilig slapen maar graag met wat ventilatie? Met de AIR-SAFE van Brandrup zet u de achterklep veilig en eenvoudig ongeveer 10 cm open. De camper kan gewoon op slot. De AIR-SAFE is alleen bedoeld voor stilstaand gebruik.

Gasalarm
Er zijn geruchten over gevallen waarbij inbrekers de camper met een bedwelmend gas inspuiten. Wij zijn daar niet van overtuigd. Maa u voorkomt dat heel eenvoudig met het installeren van een multi gasalarm.

Extra sloten
Het is mogelijk om extra sloten op uw Westfalia Camper te monteren. Maar daar wordt uw camper nou niet bepaald fraaier van en het effect ervan is marginaal. Wij adviseren u dat dan ook niet te doen.

Trekhaakbeveiliging
Het gaat hier om een slot dat op de trekhaak van uw camper gemonteerd zit en het openen van de achterklep blokkeert.

De waakhond
Inbrekers houden niet van honden en dat gevoel is meestal wederzijds. Daarom doen honden het goed als bewaker van uw camper. Maar u zult uw dierbare viervoeter waarschijnlijk liever meenemen als u de camper verlaat. Het wachten is op een robothond.

Camerasysteem
Er zijn camera’s die onzichtbaar in uw binnenspiegel worden ingebouwd, zoals van CARCAMM. Ze registreren zowel naar voor als naar achter. In de parkeermodus starten opnames automatisch, bij trillingen. Via WIFI kijkt u op afstand live mee en grijpt zo nodig in. Opnames bekijkt u via een app met een zeer hoge beeldkwaliteit, ook van nachtbeelden. Zo controleert u de omgeving van uw camper en kunt u daders van een inbraak of diefstal meteen scherp registreren.

Spoor uw gestolen camper op
Steeds vaker worden er GPS-trackers in een camper ingebouwd. Eigenlijk een eenvoudig zendertje dat steeds de positie van de camper verraadt, vaak via een app op uw smartphone. Een aanrader. De tracker -stikker op uw camper ontmoedigt de meeste camperdieven bij voorbaat al. Ze worden nu eenmaal niet graag gevolgd.

Check vooraf uw verzekering
Bij inbraak of diefstal is het goed om vooraf de dekking van uw camper en de spulletjes erin te weten. Nog steeds worden mensen verrast door een te lage dekking en dat is onnodig en het kleine premieverschil niet waard. Zorg voor vertrek dat u weet wie u moet bellen bij inbraak en heb een kopie van de verzekeringspolis bij de hand.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!