Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

Marjolein eerste koper bij het Westfalia Campercentrum

19 april 2022 / Nieuws

Er kan er maar een de eerste zijn, en dat was Marjolein! Na twee jaar grondig oriënteren kocht zij een nieuwe Westfalia Nugget bij het Westfalia Campercentrum. “Vier jaar geleden zei ik: binnen vijf jaar heb ik een eigen camper. Ik was gegrepen door het idee bij vrienden met een camper en dan vooral door de vrijheid en onafhankelijkheid die een camper je biedt. Ik heb de camper nu ruim een week, dus het grote ontdekken kan beginnen!”

Marjolein is moeder van drie kinderen van 22, 24 en 26 jaar. In de laatste jaren kwam een aantal gebeurtenissen bij elkaar die haar tot veranderingen aan hebben gezet. Een scheiding waardoor zij alleenstaand verder ging, ook in de vakanties. Het werk, waarbij zij haar 20-jaar lange carrière in het onderwijs verruilde voor flexibel werken op detacheringsbasis. En een financiële meevaller die haar ten deel viel.

“Dit is wat ik wil!”
“Na mij scheiding kreeg ik van vrienden vele lieve uitnodigingen om met hen mee te gaan op vakantie of om bij hen langs te komen. Ik heb dat ook gedaan. Onder andere bij vrienden met een camper en toen werd het voor mij opeens duidelijk: dit is wat ik wil. Ik wist wat het campergevoel was, van gezinsvakanties in Amerika met een bizar grote camper, een campervakantie door Europa en een vakantie in Engeland, in een narrow boat. Ook kampeerden we al veel toen de kinderen nog heel jong waren, in tenten.”

Vrijheid en onafhankelijkheid
“Ik wilde vooral onafhankelijk zijn, en het heft weer in eigen handen nemen. Zelfstandig het avontuur zoeken en onderweg doen waar ik zin in heb. Vrienden bij mij uitnodigen. Een camper past daar natuurlijk prachtig bij. Dat gevoel sloeg ook over naar mijn werk in het onderwijs, waarin ik niet de vrijheid had om mijn tijd zelf in te delen. Daarom heb ik onlangs besloten om op detacheringsbasis te gaan werken, met de mogelijkheid om af en toe langere perioden vrij te plannen. Toen ik ook nog onverwacht een financiële meevaller kreeg, stond het sein voor een eigen camper op groen. Al zou het nog even duren voordat ik mijn keuze voor een camper had gemaakt.”

Campers en milieuzones
“Ik oriënteerde mij eerst op een oudere camper. Maar dat werd me al snel afgeraden, omdat je daarmee steeds vaker steden niet inkomt, vanwege milieuzones. Toen dacht ik aan een wat jongere gebruikte camper, waarmee dat wel kan en die dan wat goedkoper is. Maar ik zocht uiteindelijk toch de zekerheid van een nieuwe camper, omdat ik niet aan allerlei technische problemen moest denken.”

De camper van mijn wensen: de Nugget
“Ik speurde vooral op internet naar de vele types en bezocht in 2021 ook de Kampeerbeurs in Utrecht. Daar kwam ik op de stand van Westfalia, waar een camper stond die helemaal aan mijn wensen voldeed: de Westfalia Nugget. Ik vond de indeling leuk, met de keuken achterin en de omloop naar voren. Ook zitten er voldoende slaapplaatsen in voor mijn kinderen. Ik wil graag boven slapen en dat kan in deze camper. Ook dat je achter en rechts kunt instappen is handig. Het is een compacte camper dus kan prima thuis voor de deur staan. De Volkswagen California vond ik trouwens ook mooi maar die had een andere indeling en bleek een stuk duurder.”

Het ultieme campergevoel
“Wat ik zo heerlijk aan camperen vind, is het vrij zijn. In je eigen tempo van plaatsje naar plaatsje te reizen en je te laten verrassen. Ergens aan te komen en wel zien wat er op je pad komt. Ik maak hoogstens een ruwe planning van bestemmingen, maar waar ik ook uitkom: het is altijd goed. Dat vind ik de charme van het camperen.

”Hond en kinderen“
Ik heb nog geen droombestemming, maar die gaat er vast komen. Ik houd het eerst op weekjes en weekenden op Nederlandse bodem, er valt hier genoeg te ontdekken. Ik heb m’n eerste tripje al gemaakt, tijdens de Paasdagen, waar mijn kinderen me verrasten met een bezoek. Daarna wordt het waarschijnlijk Frankrijk of misschien wel Scandinavië. Ik heb stapels boeken liggen met mooie bestemmingen. Samen met mijn hondje en misschien ook de kinderen. Al moet ik oppassen dat zij er niet zonder mij mee op pad gaan. Want dat zien ze al helemaal zitten!”

Extra accessoires
“Ik heb alleen een trekhaak op de camper laten zetten, dat leek me wel handig voor een fietsdrager in de toekomst. Nu heb ik nog een vouwfietsje dat in de camper meegaat. Ik speel graag piano maar daar is de camper niet op voorbereid. Gelukkig kan zingen onderweg wel prima!”

Ideeën?
“Ik zal het camperen nog moeten leren. Het zou best handig zijn als er een manier was om dat te versnellen. Zo hoorde ik dat het Westfalia Campercentrum kleinschalige camperreizen organiseert. Dat is misschien wel een goede praktijkervaring onder begeleiding voor mij.” “Waar ik ook uitkom: het is altijd goed.”

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!