Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

Neem uw ruitenwissers serieus!

20 september 2022 / Onderhoud tips

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?
Versleten ruitenwissers merkt u snel. Ze laten strepen na, hobbelen over de ruit of piepen tijdens het wissen. Uw ruit wordt niet meer goed droog en schoon.

Check de conditie van uw ruitenwissers
In een hoosbui of bij een laagstaande zon merk je hoe belangrijk goede ruitenwissers zijn. Ruitenwissers doen hun werk gemiddeld ruim een jaar goed. Ze slijten extra snel als ze weinig worden gebruikt, zeker met veel zonlicht en warmte. Het vervangingsmoment wordt aangegeven door een verklikker (slijtage indicator): een stickertje dat langzaam van kleur verandert. Piepen uw ruitenwissers of laten ze strepen achter, dan bent u dat moment al voorbij. Wist u dat de werking van ruitenwissers wordt meegenomen in de APK?

Hoe onderhoud je de ruitenwissers?
Met een beetje liefde voor uw ruitenwissers gaan ze langer mee. Maak ze bijvoorbeeld regelmatig even schoon, zeker als ze langere tijd niet gebruikt worden. Opgedroogd vuil, bladeren en takjes, vogelpoep, insecten en strooizout tasten de werking aan. Gebruik voor het schoonmaken een zachte spons. Laat de ruitenwissers nooit droog wissen maar zorg voor smering, via voldoende ruitenwisservloeistof. Doe dat regelmatig in de zomer. Lopen de zomerse temperaturen sterk op? Zet de ruitenwissers dan omhoog, dus los van de ruit. Algemene tip: vergeet ook de achterruitenwisser niet!

Pas op met ijs!
IJs is zo hard en scherp dat het moeiteloos het rubber van de wissers vernielt. Maak bij bevroren ruiten eerst uw ruitenwissers los van de ruit (voorzichtig tikken met een ijskrabber) en wis pas als de ruit ijsvrij is gemaakt. Anders loopt u het risico van beschadigde ruitenwissers of erger: een kapotte ruitenwissermotor. Natuurlijk kunt u ‘s avonds een anti-vriesdeken op uw ruit plaatsen. Scheelt ook een hoop krabben. Een verwarmbare voorruit is natuurlijk de ultieme oplossing. De nieuwere Volkswagen Campers zijn sowieso voorzien van een voorziening, die de kachel eerder warm laat worden en waarmee uw camper dus eerder ontdooit.

De wasstraat gebruikt vaak agressieve middelen
Sommige agressieve middelen in de wasstraat zorgen ervoor dat het rubber van uw ruitenwissers uitdroogt. Daarom is het goed als er tijdens het wassen een plastic zakje omheen gaat.

Kies de goede ruitenwisservloeistof
Voor zomer en winter worden verschillende ruitenwisselvloeistoffen gebruikt. Gebruik de gele of roze alleen in de zomer, want deze bevriest bij vorst. Bij sommige merken zit er een oplosmiddel in dat de aanslag van insecten gemakkelijker verwijdert. Gebruik ’s winters de blauwe antivries ruitenwisservloeistof. Dan bevriezen ook de leidingen en sproeikoppen niet en deze heeft een ontdooiende werking op de vooruit van uw camper.

Wat zijn de beste ruitenwissers voor uw camper?
Bij het Westfalia Campercentrum weten we alles van camper ruitenwissers. Tegenwoordig zijn dat voornamelijk flatblades: die hebben een flexibele strip in plaats van vroeger een aluminium frame. De druk wordt daarmee veel beter verdeeld. Ook bij hoge snelheden houden die de ruit van uw camper beter schoon. Er is veel aanbod. Ruitenwissers van Bosch voor campers komen vrijwel altijd goed uit testen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!