Enige officiële dealer van Westfalia campers
Eigen werkplaats, magazijn en showroom
4 jaar garantie + onderhoud op elke nieuwe Westfalia Ford Nugget
Harselaarseweg 36,
3771 MB Barneveld
Terug

Winterkamperen

28 oktober 2022 / Eropuit

Winterkamperen wordt steeds populairder. Het lonkende avontuur om knus in uw eigen camper weer, wind en vrieskou te trotseren. Maar waar moet u op letten?

De een rilt bij de gedachte, de ander kan niet wachten. Maar het idee om in sneeuw en vrieskou heerlijk warm in uw camper of bij een vuurtje te verblijven, spreekt steeds meer mensen tot de verbeelding. Het is ook echt knus, romantisch en avontuurlijk. Door de rust op de campings, tijdens winterwandelingen, het voelt als helemaal één met de natuur. Natuurlijk vraagt het wat meer voorbereiding.

Voordehand liggend zijn de juiste winterbanden, sneeuwkettingen, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Kamperen in de kou kan met elke camper, maar in een wintervaste camper is dat natuurlijk extra comfortabel. Die zijn beter geïsoleerd, sneller warm en hebben meestal een verwarmde vloer. Vaak is er dan een dubbele bodem, waarin waterleidingen en tanks vorstbestendig zijn opgenomen. Om koudebruggen via ramen te voorkomen, wordt Brandrup Isolite isolatie veel toegepast. Ook zijn er isolatiehoezen voor het hefdak. Belangrijk is ook om de camper niet potdicht af te sluiten (teveel condens!) maar altijd ventilatie te behouden, via regelmatig luchten en specifieke accessoires zoals de Airscreen van Brandrup. Denk ook aan een thermo-slaapzak en thermo ondergoed. Naar bed gaan met een ouderwetse warme kruik is altijd heerlijk maar een moderne met infrarood van Stoov. is ook lekker.

Nog een laatste tip: Zet uw camper uit de wind en in de zon. En geniet van rust, ruimte, en lagere tarieven op de campings 😊.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!